A játék folytatódik 3.

2020.11.16

Eljött a nap amikor reggel elindultunk Békéscsabáról Szegedre. Édesapám vitt el, mert épp arra volt dolga. A férjem pedig így nyugodtan tudta vinni a gyerkőcöket suliba és oviba. Pont ettől a naptól lépett érvénybe az új rendelet, miszerint a nem sürgős műtéteket elhalasztják. Aggódtam is emiatt, de úgy gondoltam, ha elhalasztják legalább ott leszek, hogy tájékoztassanak  a továbbiakról. Nem maradt el a beavatkozás, viszont kellett egy negatív teszt. Felmentem a Traumatológia osztályra, ahol elvégezték a tesztet, negatív lett. Megnyugodtam, minden szempontból. Elvégzik a műtétet és nem vagyok fertőzött...nem tudom mi történt volna, ha pozitív a teszt.

Még aznap felkeresett az altató orvos. Hihetetlenül jó fej volt, elmondta, hogy ő lesz az Álommanó, kikérdezett és megkérdezte, hogy van-e valami kérésem. Szerintem erre mindenki azt mondja, hogy persze, hogy van, szeretnék felkelni az altatásból. Persze, erre is volt egy vicces válasza. Az este és a másnap délelőtt kicsit nyugtalanul telt. A családom nem volt velem, a picivel nem is tudtam beszélni mert nagyon sírt és nem szerettem volna még rosszabbá tenni neki ezeket a napokat. Nem tudtam pontosan mikor kerülök sorra és már nagyon éhes voltam mire elindultunk a műtőbe, délután 1 órakor toltak be. Mindenki roppant kedves volt, minden apró részletet elmondott az Álommanó. Negyed 4-kor, az altatásból viszont sírva keltem, emlékszem is  az érzésekre, hogy miért volt, de megfogalmazni nem tudnám. Azóta is többször elsírom magam. Emlékszem, hogy nagyon fájt a csípőm és a combom amit még rosszabbá tett, hogy vacogva fáztam órákig. Beszéltem a családdal telefonon, erre nem emlékszem, viszont az elbeszélések alapján elég vicces beszélgetések voltak. Másnap már fel is kelhettem, bár nem volt kellemes szerencsére jól sült el. A viziten fel hívták a figyelmem arra, hogy nem raktak be drain csövet, mert hegesedést okozhat, ezért ne nagyon terheljem a lábam, nehogy bevérezzen. A professzor elmondott mindent a műtétről. Minden rendben zajlott, találtak hegesedéseket amiket feloldottak. Az ülőideg le volt tapadva és azt 20cm hosszan felszabadították. 

Pár nap elteltével haza engedtek. Vigyáznom kell nagyon a terhelésre, a sebet kötözni kell, varrat szedésre kell majd visszamennem. Most inkább a lelki része rossz. és erre sajnos nem tudok magyarázatot. Remélem pár hét múlva jobb lesz és a cápaharapásom már csak egy csíkocska lesz.