Basil

2020.10.15

Rengeteg fantasztikus étel egyik alkotója ez a fűszernövény. Azt gondolom sokunknak eszünkbe jut az aromája, sőt akár több ételt is megtudnánk nevezni, melyből nem hiányozhat. De a bazsalikom illóolajat nem csak fűszerként lehet használni. 

Sok hasznos tulajdonsága miatt alkalmazzák az aromaterápiában. Lássunk párat:

1. Lelki és mentális hatás: A bazsalikom olaj segít megtisztítani az elmét, lehetővé téve a jobb döntéshozatalt. A felemelő tulajdonságai segíthetnek, a bizalom hiányának növelésében, negatív gondolatok csökkentésében.

2. Szorongás ellen: Előnyös a szorongásban szenvedők számára, mivel lehetővé teszi az agynak, a hangulat szabályozásához megfelelő vegyi anyagok előállítását és feldolgozását.

3. Fertőzések ellen: Emésztési problémák is használatos illóolaj, beleértve az émelygést, hányást, emésztési panaszok és székrekedés.

4. Javítja a kisebb bőrproblémákat: Antibakteriális tulajdonságai miatt, különösen hatékony a pattanások kezelésében. ideális választás azok számára akik égési sérülések, zúzódások fájdalmaitól szenvednek.

5. Enyhíti a fejfájást: A bazsalikom olaj illatának belégzése hozzájárul a fejfájás és a migrénes fájdalom csökkentéséhez.

6. Megfázás ellen: A bazsalikom fertőtleníti  légutakat, kitisztítja a fejet nátha esetén. megfázáskor antibakteriális és vírusölő tulajdonságai miatt gyorsítja a gyógyulást.

Ha esetleg hiányozna a fűszernövényeinkből a bazsalikom, akkor akár a Basil Vitality olajat is használhatjuk az ételbe. Vigyázat! nagyon kevés is elegendő.