Biliügy 2.-ahogy mi csináljuk

2020.04.10

Mikor szobatisztaságról igyekeztem tájékozódni, rengeteg minden jött velem szembe. Bibivel viszonylag könnyen, problémák nélkül megúsztuk. Dehát, azt tudtam, hogy Boglárka nem lesz sétagalopp. A nagyon érzékeny bőre miatt mosható pelenkát használtunk, ami elvileg megkönnyíti a szobatisztulást...kivéve nála. :)

Bogi már 1 évesen minden reggel bilibe végezte a dolgát. Már korábban megfigyeltük, hogy az éjszaka után száraz pelenkát veszünk le róla és utána jön minden, de akkor aztán annyi, hogy jobb ha olló van kéznél mert egyszerűbb a gyereket úgy megszabadítani a ruháitól. nagyon büszkék voltunk a kislányra, hogy ilyen hamar megszokta a reggeli bilizést. Ébredés után azonnal csücsült is rá. Sokszor jelezte, ha pisilnie kellett, úgy, hogy hozta a bilit és legtöbbször volt is benne ez-az. A kakit viszont még  2 évesen sem nagyon, csak pár hónappal később kezdte jelezni. Sőt, imádott a mosipelusba kakilni, volt egy kedvenc/utált pelusa ami sosem volt rajta 1 óránál tovább, mert abba mindig termelt a gyerek. Viszont csak akkor szólt, ha már csípte a bőrét. Amikor elkezdődött a pandémia, mindig bugyiba volt hisz nem mentünk szinte sehova. Ha esetleg lementünk egy fél órás sétára, rollerezésre akkor sem adtunk rá pelust. A pisilést mindig jelezte, szólt, de a kakilásnál megállt, elvonult csendbe és csak dudorral a fenekén jött elő, nagy bocsánat kérések közepette. Megbeszéltük a férjemmel, hogy hagyjuk békén egy hétig, hogy nem kérdezgetjük, inkább adjunk rá pelust (eldobósat akár) és hátha ő magától nem kéri majd. Hát ez annyira nem jött össze, hogy azóta nem kakilt be, nem pisilt be.

Sőt, éjjelre sem kér pelust. Ezt az elején úgy oldottuk meg,hogy éjjel felkeltünk megpisiltetni, hogy ne legyen baleset. 1 hónap alatt 1x történt baleset,szerintem ez belefér. Nagyon büszkék vagyunk, hogy ilyen ügyes lett pár hét alatt.

Nektek volt, valami problémátok a szobatisztulással?