Biliügy 1. -ahogy mi csináltuk

2020.02.28

Ez egy olyan téma ami, szerintem rengeteg szülőt érdekel, amikor eljön az ideje a szobatisztaságnak. Vajon mikor jön el az ideje. ki mondja meg, hogy márpedig innentől el kell hagyni azt a fránya pelenkát? 

Én azt vallom, hogy a gyerkőcnek meg kell rá érni testileg, lelkileg, idegrendszerileg. Persze vannak esetek amik kirívóak, orvosi beavatkozást igényelnek. Én természetesen csak a szülői kompetenciám tudom elővenni.

A nagylányom bizony 2 hónaposan sem szeretett a kakiban hemperegni, ezért szinte mindig pelenkázás közben végezte a dolgát...sajnálatomra, hisz jellemzően az új, tiszta pelusba sikerült a produktum. Majd később, nem volt ideje problémázni, hiszen egy kúszó-mászó csöppségnek csupán sürgős és halaszthatatlan dolga van. Viszont egy éves korára megfigyelhető volt egy rendszer. Minden reggel, nagyjából ugyanabban az időben elvonult a szoba egyik sarkába és végezte a dolgát. Ekkor jött egy merész ötletem... merész volt, hisz egy ilyen csöpp lánytól nem elvárható a bilizés, de próba cseresznye gondoltam. És sikerült! Napról napra volt termés a biliben. Minden alkalommal örültünk, tapsoltunk.
Aztán elköltöztünk...
Igen a rendszer felborult. Nem volt produktum, de még csak rá sem ült a bilire. Pihentettük a dolgot egy ideig, figyeltem a kislányt, újabb rendszert, jelzéseket. Nem stresszeltem túl a dolgot, de agyaltam, hogy mi lehet a probléma kulcsa. Úgy gondoltam, hogy ha újra beindul a bili-buli akkor biztos észre veszem. Többé-kevésbé így is volt, csak az én drágám nem akart már bilizni. Inkább a nagyok wc-jén kotlott akár egy órát is. A lényeg viszont, hogy abba produkált is. Ekkor a 1,5 évet taposta.

Persze, néha az emeletről szaladtunk a mosdóba, úgy, hogy utána csöpögött a pisi a csigalépcsőről, de ez egy szobatisztuló gyereknél belefér. :)