Cedarwood

2020.10.15

A cédrus illóolajat a fenyőfafélék családjába tartozó, Algériában (Atlasz-hegység) honos és Marokkóban termesztett Atlasz-cédrusfából (Cedrus atlantica) nyerik. A cédrus illóolaj fontosabb hatásaiként antimikrobiális, nyákoldó, köptető, a bőr vérkeringését fokozó hatásokat említhetjük.

1. A cédrus illóolaja masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként, inhalálásra és párologtatásra használt keverékekben légúti panaszok, illetve bőrápoló kozmetikai készítmények (pl. narancsbőr, illetve zsíros, szeborreás bőr ápolására szánt készítmények) alkotórészeként hasznosítható. A cédrusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

2. Artisztító tonikba, vagy krémbe használva segítségedre lehet a felesleges olaj eltávolításában, a gyulladásos folyamatok enyhítésében és a baktériumok vagy gombák okozta bőrbetegségek kezelésében. Pattanások és akne kezelésekor érdemes lehet használatba venni a Cédrus illóolajat.

3. A Cédrus illóolaj aromája nyugtatóan hat, így párologtatása segít a feszültség és stressz oldásában. Segít a hormonháztartás egyensúlyának fenntartásában, ezáltal pedig kezelhetővé válhatnak a hangulatingadozások. Használhatod diffúzorban vagy tenyérből, üvegből inhalálva.
3. Emellett rovarok távoltartására alkalmas, DIY szúnyogriasztó spraybe is keverhető. Illetve a háziállatokat is megvédi a bolháktól.