Citronella

2020.10.25

A citronella illóolaj tökéletes választás a levegő frissítésére. A citronella olaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, rovarriasztó  és görcsoldó főbb hatásokkal rendelkezik. A citronella olajat rovarriasztó hatású készítmények (spray-k, stiftek, gyertyák) illatanyagaként, reumás és ízületi fájdalmak kezelésére külsőleg használható készítmények hatóanyagaként, valamint görcsökkel járó bélfertőzések kezelésére használják, ez utóbbi esetben belsőleg alkalmazható készítmények összetevőjeként. A citronellaolaj a bőrt nem irritálja és bőrérzékenyítő hatása sincs.

A Citronella ilóolaj hatásai:

1. Felgyorsítja a sebek gyógyulását: az olaj gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatásai elősegítik a sebgyógyulást.

2. Meggátolja a baktériumok szaporodását: az olajban metil-isoeugenol található, amely elősegíti a baktériumok elpusztítását és gátolja a további növekedését a testben.

3. Rovarriasztó: vaníliaolajjal kombinálva egy természetes rovarriasztó szer, amely akár több órás folyamatos védelmet nyújthat.

4. Depresszió ellen: az egyik legjobb tulajdonsága ennek az olajnak, hogy segíthet a depresszió kezelésében.

5. Gombaellenes: képes megsemmisíteni a gomba sejtfalát és elpusztítja a sejtben lévő mikroorganizmusokat, melyek a fertőzések okozói.

6. Görcsök ellen: segíthet a menstruációs görcsök esetében, és megkönnyebbülést jelenthet a fájdalmakkal szemben.

7. Fogyás: kísérletek mutatják, hogy az olaj összetevőinek belégzése, csökkentette a koleszterinszintet és lassította a súlygyarapodást.

8. Gyomorproblémák: megvédi a gyomrot a fertőzésektől és hozzájárul az emésztőrendszer megfelelő működéséhez.

9. Eltávolítja a méreganyagokat: gyulladásgátló hatásával segíti a test optimális működését, megakadályozza a betegség kialakulását.

10. Vizelethajtó: segít kiüríteni a vesékben raktározott kálciumát, megelőzve a vesekövet. Vizelethajtó hatású.

11. Csökkenti a lázat: segíti a méreganyagok távozását a testből ezzel hozzájárul a testhő csökkentéséhez.