Clary Sage

2020.10.25

Clary Sage vagyis, muskotályzsálya, gyógynövényes aromával rendelkezik, amelyről úgy tartják, hogy nyugodt és pihentető környezetet teremt. Hozzájárul a fejbőr egészségének megőrzéséhez, egyensúlyban tartja a faggyútermelődést és az izzadságmirigyek működését. Segít a menstruációs panaszok enyhítésénél, jótékony hatást fejt ki a menopauza idején fellépő tünetek esetén. Parfümkészítéskor meleg, virágos illatjegyeket hordozó esszenciaként használják és egyúttal remek illatrögzítő

A Clary Sage illóolaj hatásai:

1. Gyulladásgátló hatás: Kutatások bizonyítják, hogy a muskotályzsálya olaj használata hatékony lehet a gyulladásos állapotok kezelésére.

2. Antibakteriális: Kimutatták, hogy jelentősen csökkenti a E.coli növekedését és úgy tűnik, hogy többféle módon támadja a baktériumokat.

3. Segíti az emésztést: Ez az illóolaj megakadályozhatja a gyomor rendellenességeit és segít a testnek a nap folyamán fogyasztott szükséges vitaminok és ásványianyagok felszívásában.

4. Elősegíti a bőr egészségét: A jojobaolajjal kombinálva tökéletes bőrápoló kombináció, amely segít a nap folyamán megőrízni a bőr szépségét.

5. Támogatja a hormonális egyensúlyt: Befolyásolja a test hormonjait, mivel fitoösztrogént tartalmaz, melyeket étrendi ösztrogénnek is neveznek és növényekből származnak.

6. Enyhíti a menopauza tüneteit: A muskotályzsálya egyik alkotóeleme a sclareol, mely utánozza az az ösztrogén hatását a szervezetben, ezért hatékonyan csökkenti a menopauza tüneteit.

7. Csökkenti a menstruációs kellemetlenségeket: Ez az illóolaj úgy szabályozza a menstruációs ciklust, hogy természetesen kiegyensúlyozza  a hormonszintet és serkenti az elzáródott rendszer megnyitását.

8. Vérnyomáscsökkentő és szorongásgátló hatás: Egy tanulmány azt a javaslatot tartalmazza, hogy az inhalált muskotályzsályaolaj hatékonyan hat a relaxáció elősegítésére.

9. Antidepresszáns hatás: kutatások bizonyítják, hogy a muskotályzsálya hatékony kezelése lehet a depresszióban szenvedők számára.

10. Segít az alvásban: Álmatlanságban szenvedők megkönnyebbülést találhatnak a muskotályzsálya olajban. Nyugodt és békés érzést teremt, amely szükséges az alváshoz.

11. Vérkeringés javító: Megnyitja az ereket ezáltal lehetővé teszi a fokozott vérkeringést, természetesen csökkenti a vérnyomást. az agy és az artériák ellazításával.