Copaiba

2020.08.08

A természetes fájdalomcsillapító hatása évszázadok óta ismert. Az amazóniai orvosok gyakran írták fel a copaiba illóolajat gyulladásgátlóként és antiszeptikumként. Egy, a The Journal of Ethnopharmacology közzétett tanulmány is feltárta, hogy az illóolajban található fő vegyület a béta-kariofilén. A béta-kariofilén egy olyan gyulladásgátló szer, amelynek fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír.

Egy másik tanulmányban a kutatók megállapították, hogy a copaibaolaj perifériás és központi antinociceptív hatással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a copaiba illóolaj megakadályozza a fájdalom kialakulását vagy a káros ingerek felismerését. Ezek a tanulmányok arra utalnak, hogy a copaiba illóolaj nemcsak gyulladásgátlóként, hanem természetes fájdalomcsillapítóként is használható.


Fogfájás: Ha kisgyermeked van akinek most jön a foga akkor ezt az olajat feltétlen be kell szerezned. Az én picikém sokszor nem aludt éjjel amikor bújtak ki a fogai.Bázisolajjal lehet kenni az állkapocsra ( csináltam is egy rollert Boginak), illetve szintén kókuszolajjal egy csepp az ujjra és akár lehet az ínyen is használni, sokan pedig hígítatlan formában alkalmazzák a gyereküknél. ⁣De használhatod instant fogfájásnál, alternatív fájdalom csillapítóként.⁣Nálatok mikor bújtak elő a gyerekeknél az első fogacskák? ⁣

Bőrápolás: ⁣A "bibikrém" alapja. A család aprajára nagyjára kenjük, ha valamilyen "bibi" keletkezik. Legyen az horzsolás, vágás, pattanás Frankincense-l és a Lavender-el keverve nagyon hatásos a megereszkedett bőr és ráncok ellen.

Könnyebb légzés: Akár a zuhany alatt is alkalmazhatjuk összekeverve RC, Raven or Eucalyptus Radiata-val, de persze akár diffúzorba is használhatjuk vagy rolleres üvegben helyileg alkalmazva is. Mézzel összekeverve egy kis Lemon (citrom) cseppel fantasztikus tea lesz belőle.

JOBB KEDV: Segít abban, hogy kicsit ellazulj és kikapcsolj mentálisan!Keverd össze Frankincense-l, Lavender-el, Stress Away-el or Peace and Calming-al és csak relaxálj!