Debrecenbe kéne menni...

2020.06.10

Számomra fontos hely Debrecen, kis gyermekkorom óta, rendszeresen látogattuk hisz, Édesanyám a 2000-es évek eleje óta jár a Debreceni Egyetem klinikájára orvosi kezelésre. Megszámolna nem tudom, hogy hányszor voltam az állatkertben. Mindig nagyon szerettem, alig vártam, hogy körbejárjam édesapámmal. Amikor Bibi 7 hónapos volt, már mentünk és azóta is évente legalább 2 alkalommal megnézzük, hogy van-e valami változás.

A Covid-19 során bevezetett korlátozások enyhítése, feloldása után, mi is útnak indultunk egy kis kirándulásra és  merre is mentünk volna, ha nem a a jól ismert városba. Négyen csajok indultunk útnak, majd a Debreceni Állatkert és Vidámparkba a két kicsivel mentem. Mi nyitottuk 9 órakor a pénztárat. Nem volt túl meleg az idő, így a babakocsink arra szolgált, hogy cipelje a rengeteg váltó ruhát és az egyéb felszerelést amire szükség van a gyerekek mellett. Remek kis túra volt hármasban.A picikénk szupi ügyes volt, ha elfáradt leült, eszegetett valamit. Bíborka hatalmas segítség volt, mert azért megküzdöttünk, én és a megpakolt babkocsi kontra lépcső. Ilyenkor ő fogta Bogi kezét, lefoglalta.
Aki 1-2 éves gyerkőccel vágna neki az állatkertezésnek, mindenképp látogasson el ide.Pont ideális mérete van kicsi gyerekeknek. Nem olyan nagy területen fekszik, hogy megunják a kicsik, de mégis izgalmas a hangok szagok kavalkádja :) az állatokat nagy érdeklődéssel figyelik. Délig körbe járható ami szerintem fontos, ha a kisebb gyermekről van szó. Az egész park, erdőben terül el, így nagyon természetközeli.
A nagyobbakra gondolván az állatkert mellett vidámpark is található.Ez sem túl nagy, de vidámságot garantálja. van elvarázsolt kastély, körhinta, hullámvasút...
Van lehetőség pelenkázásra, kis kocsi bérelhető, amibe a cókmókot bele pakolhatjuk, vagy a gyermek is belecsücsülhet. Szuper kis program, 

Ha már ott jártok a belvárost is érdemes megnézni, mert gyönyörű épületek, szökőkutakat láthatunk és van pár jó cukrászda is.