Diffúzorok

2020.08.19

Az aroma diffúzorok az elmúlt néhány évben tettek szert népszerűségre, egyre több otthonban fordulnak elő, ami nem meglepő, hiszen nagyszerű hatásal vannak szervezetünkre. A diffúzor egy ultrahangos porlasztási elven működő, hideg párásító készülék, amiben chip van elhelyezve, így az illóolajat és a vizet mikroszemcsékké bontva, juttatja a szervezetbe.
A teamécsessel történő párologtatás során a meleg miatt az olajok károsodhatnak, így az aromaterápiás és fertőtlenítő hatásuk csökken. A diffúzorok nem melegítik az olajokat. A hideg párásító készülékek szintén porlasztják a tartályukba töltött folyadékot, viszont nem képes szemcse méretté porlasztani az olajokat, mint az erre a célra kifejlesztett aroma diffúzor. A hideg párásító sérülhet is, ha illóolajat töltünk bele.

De miben is rejlik a hatékonyságuk?
Az olajokat porlasztja és finom ködként teríti a levegőben, így a helységben tartózkodók, mind élvezhetik az illóolajak jótékony hatásait. Akár 3-4 csepp olaj, az egész család szervezetére hathat egy időben. Egy 20nm-es területet 15-20 perc alatt megtölt az olajok részecskéivel, amik órákig a levegőben maradhatnak. ha a tartály kiürül ,automatikusan kikapcsol, tehát éjjel is biztonságosan használható.
A diffúzort terápiás céllal használjuk, terápiás minőségű olajokhoz. Ezek az olajok 60x koncentráltabban tartalmazzák a gyógynövények erejét mint a szárított növény(15 ml citrom olaj előállításához 75db citromra van szükség). Az olajok javítják a levegő minőségét, legtöbbjük antibakteriális, vírusölő, gombaölő tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az áruktól sokan megrettennek, pedig, ha megfontoljuk a fent leírtakat, egy hosszútávú befektetésként is tekinthetünk az aroma diffúzorra, hiszen az egészségünk is múlhat rajta, évekig használhatjuk.
Nálunk már kettő van, de legalább még kettőt szeretnék beszerezni :)