Édesanya

2020.05.04

Amikor kislány voltam, sokszor ellenkeztem vele, de Ő mindig úgy nyilatkozott, hogy milyen jó gyerek vagyok. Hát így vissza gondolva, nem hiszem, hogy komolyan gondolta, de már tudom, hogy mire gondolt.

Majd' minden hétvégén együtt mentünk 'shoppingolni' a helyi bevásárló központba, de legtöbbször nem vettünk semmit, csak körülnéztünk, megnéztük a könyvesboltot és beszélgettünk. Minden évben legalább egyszer elmentünk kettesben moziba, előtte pedig egy kávé mellett kb. 3 órát ültünk és beszélgettünk. Mai napig a legjobb barátnőm. Mindent tud rólam, napi szinten telefonálunk vagy elmegyünk egymáshoz akár egy mondat erejéig is. Sajnos mostanság nem jut időnk hosszabb beszélgetésekre, mert a gyerekek mindig ott sürögnek, csacsognak körülöttünk. 

Mostmár én Bibivel megyek beszélgetni egy forrócsoki mellett, de gyakran megyünk el sétálni és próbálom megfejteni az ő kis gondolatait, amik néha kesze-kuszák, de ettől izgalmas ez az időszak. nagyon szeretném, ha nekünk is olyan nagyszerű kapcsolatunk lenne mint nekem az édesanyámmal. Mindent igyekszek megtenni, hogy mindent elmondjon akkor is amikor a problémák világra szólóak lesznek, nem csak annyi, hogy valaki meghúzta a haját.

Az anyák élete nem egyszerű, de a legcsodálatosabb munka a miénk. Nincs annál nagyszerűbb, amikor a kisbabának Te vagy a világ közepe, amikor a mászó picúr kavar utánad vagy a totyogód csapkodja a mosdó ajtót, mert épp ott tűntél el a szeme elől. Amikor az ovis bármeddig tudja ismételni a miért, kérdést és te csak reméled, hogy a következőnél abba hagyja végre. Órákig elhallgatjuk a gyereket, miközben csak egy 5 perces eseményt mesél el. Minden nap úgy örülünk az ajándék kavicsoknak mintha 7 karátos gyémántot kapnánk. megtanuljuk, hogy a legtöbb "bibire" egy anya puszi is gyógyír lehet.

Köszönöm az összes Dédnagymamának, Nagymamának, Édesanyának, hogy segítenek jobbá tenni a világot, azzal, hogy szeretetben nevelik a gyermekeinket!