Elemi

2020.10.25

A tömjén és a mirha családjába tartozó Elemi-t hagyományosan a bőr megjelenésének támogatására használják. Az ókori Egyiptomban használták múmiák balzsamozására. Fenntartja az idegi működés egyensúlyát, csillapítja az idegességet, ezáltal hasznos a meditációhoz. Légúti megbetegedések kezelésében is alkalmazható, fertőtlenítő és légúttisztító hatású illóolaj.

Az Elemi illóolaj egészségügyi előnyei:

1. Antiszeptikus hatás: ennek köszönhetően védi a szervezetet az összes lehetséges fertőzéstől, ideértve a baktériumok, gombák és vírusok okozta fertőzéseket.

2. Sebek védelme: ezen kívül hatékonyan megakadályozza a húgycső, húgyhólyag, húgyúti, vastagbél, vese, belek és más szervek fertőzéseit. Seb, fekély vagy más veszélyes elváltozásokban alkalmazható

3. Fájdalomcsillapítás: az elemi illóolajat hatékony fájdalomcsillapító hatású, de nincs mellékhatása. hatékony megfázás, láz vagy ízületi fájdalmak csökkentésére. Elősegíti a fejfájás, migrén, izomfájdalom és fülgyulladás gyógyítását is. 

4. Légzéskönnyítő: hatékony a légzésproblémák esetén, amikor váladék halmozódik fel a tüdőben garatban vagy az orrban, valamint amikor kimerítő köhögésben szenvedünk a hurut következtében. Az olaj segít fellazítani a váladékot és így a köhögéssel könnyedén tud távozni a hurutos váladék a légzőszerveinkből.

5. Stimuláns olaj: serkenti a vérkeringést, a hormonok és enzimek kiválasztódását az endokrin rendszerből. Az epe és más gyomornedv kiürülését is támogatja.

6. Serkenti az idegi reakciókat, ideértve az egy idegsejtjeit, a szívverést a légzést, a bél mozgását. Stimulálja az ösztrogén és progeszteron termelődést.

7. Tonizál: tonikként hat a szervezetre. Ez a hatás a testben működő összes szervrendszert érinti. Serkenti az immunrendszert.

8. Véd és motivál: érzelmileg és energetikailag gyengéden ösztönzi a pozitív gondolkodást, különösen a helyzetből adódó szorongást és depresszió idején. Hasznos meditációhoz.