Esőfelhő - 2

2020.10.13

....Szóval ott tartottam, hogy a mosás 10 órakor beindítod, persze ez egy 2,5 órás program, szóval, ha gyerek alszik ki is tudsz teregetni. Szuper, bár lehet nem száradnak meg a ruhák estig, de mindegy majd lesz valami. Gyorsan keversz kettőt hármat az ebéden, úh...már majdnem odaégett. Gyorsan bepakolnád a mosogatógépet, de még ki se pakoltad, így azzal kezded. Közben próbálsz figyelni a kajára, meg a gyerek is már hiányol. Miután végeztél a mosogatóval, mész, hogy leülj a gyerekkel játszani, de persze közben járkálsz mint pók a falon, hogy ne égesd oda az ennivalót. Ránézel az órára fél 11 múlt....gyorsan menjünk le egy kicsit sétálni, mert kell a levegő a gyereknek, meg neked is a rohanás után. A gyerek persze nem akar menni, de azért nagy nehezen ráveszed. Öltözteted és eszedbe jut a kaja, gyorsan ránézel, pont jó. Spuri gyorsan a lakásból, futóbicajt akar, jó akkor legyen csak haladjunk. Van még kb. 45 perc mire éhes lenne, ez így pont jó lesz. 


Persze, nagyjából 3 perc után te viszed a biciklit, mert ő minden falevélnél, hangyánál, fűnél fánál megáll. Na így nem jutunk messzire :) Aztán a eszébe jut a tök magnak, hogy ő inkább rollerezne, így visszamentek a házhoz és előveszitek a másik járművet. Nagyjából 10 perc múlva fel kell mennetek így próbálod úgy terelgetni, hogy túl messze ne menjetek. Majd, valóban egyszercsak megszólal, hogy éhes a pocakja. Oké, indulás haza! Roller vissza a garázsba, gyerekkel a nyakadba mész lakásba. Vetkőzés, kézmosás, pakolás. Tálalod az ebédet, de persze az nem tetszik, mert épp olyan kedve van. Jó akkor szedsz csak sima natúr rizst, mert azt szereti. Ebéd közben persze a jár a kis csőre és próbálsz jó pofát vágni ahhoz, hogy közbe körbe szórja  a rizst maga körül. De, nem foglalkozol vele, mert imádom ahogy a csacsog és meséli a kis élményeit. Amiket ő, bele látott egy felhőbe, egy levélbe vagy az állatok kúszásába. 
Miután végzett, elrámolod a mosatlant. Kortyolsz egyet a kávédból végre, de most is csak futtában mert, meseolvasás következik és félsz, hogy elalszol. A gyerek nagy nehezen kiválaszt egy könyvet, olvasol, ő helyezkedik, simogat. Te pedig olvadozol, hogy hogy lehet valakit ennyire szeretni. Olvasás után összebújtok és elaltatod a picit. Nehezen kelsz fel mellőle, de muszáj mert még a mosogatógépbe be kell pakolni a maradék edényt, és be kellene indítani. Miután ezzel végeztél meglocsolod a virágokat, kitakarítod a mosdót, fürdőt és a konyhát, fel sepred a teraszt. Persze, hogy még véletlen se tudj leülni mihelyst végzel fel is ébred a törpéd. Nyűgös, nem pihente ki magát. meggyőzöd, hogy menjetek még vissza picit pihenni. 3 másodperc alatt vissza is alszik, de tudod, hogy ha te kimész akkor borul a bili. Fél négykor megérkezik apa, a felmentősereg, ébred a pici mosolyogva. Juhéééé! megihatod a kávéd, és ki is teregethetsz...:)