Esőfelhő

2020.10.06

Volt már olyan, hogy reggel amikor kinyitottad a szemed, abban a pillanatban tudtad, hogy az a nap végtelen hosszú lesz. Mindenki akkor járna a legjobban, ha fel sem kelnél, csak egy csettintésre véget érne a nap. Anyukák, Ti tudjátok miről beszélek...!

Amikor kiteszed a lábad az ágyból és el sem tudsz jutni a kávéfőzőig, mert fel kel a gyerek és kéri a reggeli italát, de persze, mire elkészül már nem olyan fontos és a bilire ülne. Közben, ha már úgyis bent vagy a szobájában felhúzod a redőnyt, előkészíted a ruháit, megveted az ágyát. Mire az egyik már rendben van, fel kel a másik és elregéli, hogy mit szeretne reggelire és persze ő nagyon fáradt, nincs mit fölvennie, segíts neki előkészíteni. Persze a kávé még mindig nincs lefőzve...
Be mész az ő szobájába, felhúzod a redőnyt, előszeded a ruháit ( első nem jó mert hosszú, második mert fekete, harmadik mert szúr). Ha már ott vagy akkor kiviszed a cókmókját az előszobába. Közben apa lefőzi a kávét, ha szerencséd van és felkelt. Kikészíted a csészéket, teszel bele cukrot, édesítőt akármit. de közben eszedbe jut a reggeli. Uh, basszus a reggeli...gyorsan előveszed ami a legegyszerűbb, de azért mégiscsak tápláló, kiteszed az asztalra. Közben a kicsi végzett a a bilin, ezért felöltözteted, kiüríted a bilit, fertőtleníted. Apa szól, hogy a konyhában megcsinálta  a kávét, köszii. A nagy jön, hogy csináld meg a haját, mert ő már végzett a reggelivel és menne fogat mosni. Na de nem ilyen, gyors lófarokban gondolkodj anya, neeeem! fond körbe és a végén ne lógjon le, hanem csavard vissza kontyba. Hahahaa, persze ezt még mindig pizsamában, egy korty kávé elfogyasztása nélkül. Amikor kész, épp senkinek semmi gondja, jó akkor most elszaladsz felöltözni, meg fésülködni stb. Előkapsz egy farmert, pólót majd a fürdőben meglátod a szennyest, amit gyors kiválogatsz és bedobálsz a mosógépbe, bele is töltöd a mosószert, öblítőt, akármit azzal a gondolattal, hogy indulás előtt majd beindítod és mire haza értek már teregethetsz is.
Hallod ahogy megy a visítás a nappaliba, mert összevesztek. Szaladsz ki, amíg próbálod rendbe szedni a fürtjeidet amit már tegnap is késő volt megmosni. Nincs baj, megoldották nélküled. Előszeded a pulcsikat, cipőket, ránézel az órára...jujj, mindjárt késésben vagytok. Gyorsan öltöztetsz, veszed a táskád, kulcsot és már indulhat is a csapat. Útközben eszedbe jut, hogy nem indítottad el a mosógépet, jó mindegy, majd, ha haza értek, meg amúgy a kávédba bele sem kortyoltál. A nagyot leadod a suliban, a kicsivel elindulsz a boltba, hogy vegyetek 1-2 dolgot a boltban az ebédhez. Persze minden fűszálnál, levélnél, csigánál, kukacnál 3 percre meg kell állni, de megfogadod, hogy Te ma türelmes anya leszel, ami működik is úgy 15 percig. Aztán már elkezded siettetni a gyereket, hogy a pár száz méterre levő boltba ne 1,5 óra alatt jussatok el. Amikor nagy nehezen haza haza estek, a kicsi olyan éhes, hogy mindjárt kilukad a hasa. Gyorsan készítenél neki valamit, na de semmi nem kell. Nagy nehezen rábeszéled egy banánra és neki állsz főzni. Vágod a hagymát, majd a húst, persze neki akkor kell bilizni. Gyorsan mosod a kezed, ülteted a bilire, ő pedig ad egy puszit és azt mondja szeret. Oda bújsz hozzá, kéri, hogy mesélj, hát leülsz mellé és mesélsz. Amikor végez és újból fertőtleníted a bilit eszedbe jut, hogy amúgy te főzöl. Szaladsz is vissza, hogy feltedd az ebédet, ami pár perc múlva már készül is. Bakker, a mosás...és még a kávémat sem ittam meg, sőt hol a kávém?

Folyt.köv....