Eucalyptus olajok

2020.10.25

A betegségek megelőzésére való törekvès, az immunrendszerünk megerősítése és folyamatos támogatása egy sokkal kellemesebb feladat, mint a tünetek kezelése vagy a gyógyulás segítése, ha már bekövetkezett a baj. Kivàltképp érdemes erre, az őszi időszakban figyelmet fordítani.Most 3 eukaliptusz olajat mutatok be. Ezeket az olajokat, elsősorban légzőszervi megbetegedésekkel szemben alkalmazzuk. Az illóolajban lévő eukaliptol köptető hatású, segíti a légutak átjárhatóságát. 

Eucayptus Globolus - kellemes,kámforos, friss illatú, hűsítő, fertőtlenítő hatású. Antiszeptikus, nyákoldó, kiváló köptető. Sebkezelésben és fájdalomcsillapításban is segítség - a szaunázók kedvence. Belélegezve frissítő, élénkítő és koncentrációnövelő tulajdonságai mellett kitűnően tisztítja a légutakat, így segíthet a felső-légúti megbetegedések enyhítésében is. Hűsíti és nyugtatja a fájó, gyulladt izmokat és ízületeket. Emellett felfrissíti az elmét és javítja a hangulatot.

Eucalytus Radiata - Jeleskedik a megelőzésben immunrendszert élénkítő hatásával. Köhögéscsillapító, köptető. Gyerekeknél is alkalmazható.Hagyományosan a légutak felszabadítására, tisztítására használják, ideális társ hideg időben. Használható levegőbe porlasztva, inhaláláshoz vagy megfelelő hígítás mellett bőrre vihető. Hasznos a háztartásban, a mosásnál

Eucalyptus Blue - Segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól és káros mikroorganizmusoktól, amelyek a betegségeket okozzák. Az eukaliptusz illóolaj kiválóan használható légzési panaszok és nehézségek esetén. Friss, kámforos, balzsamos és finoman édes. Optimizmust, nyitottságot, és szabadságot sugall, valamint az egészséget és a kényelemérzetet támogatja. 


Diffúzorban, inhalálva is használhatjuk illetve kb. 20ml hordozó olajba 4-5csepp eukaliptusz olajat cseppent mellkas bedörzsölőt készíthetünk. Ebbe 4-5csepp teafa és/vagy 2 csepp borsmenta illóolajat is tehetünk mellé.

Asztmások számára is megoldás lehet, hisz enyhíti a nehézlégzést. Használat előtt érdemes konzultálni a kezelőorvossal.