German Chamomile és Roman Chamomile

2020.10.16

GERMAN CHAMOMILE
A német kamilla illata a friss szalmához hasonlítható leginkább. Különösen ismertek az a-biszabolol és azulén kémiai alkotóelemei, melyek támogatják az emésztő rendszert. Kamazulént tartalmaz, amely mélykék színű és ez az elem támogatja a gyulladások csökkenését, nyugtatja az elmét és a testet. Enyhíti a PMS tüneteit.

1. Stimulálja a májat és a veséket, támogatja az emésztőrendszert a bélgörcsök enyhítésével.
2. Kamazulén tartalma miatt fontos szerepet játszik a gyulladások enyhítésében és  a fertőzések elleni küzdelemben.
3. Diffúzorban történő párologtatás esetében kimutatták, hogy csökkenti a fájdalom érzetét, enyhíti az izom fáradtságot.
4. Segíti a légzést allergia esetében.
5. Nyugtatja a száraz, irritált bőrt, bőrbetegségeket (ekcéma, psoriasis és dermatitis). A normál bőr állapotát fenntartja, elősegíti a bőr regenerálódását, gyógyulását.
6. Érzelmileg és mentálisan is nyugtató hatásúan hat, segít elengedni a feszültséget. 
7. Segíti a testet és a lelket menstruációs és menopauzás problémák esetében.


A German Chamomile (német kamilla) sok szempontból hasonlít a Roman Chamomile (római kamilla) illóolajra. Mindkét olajat használják a bőr nyugtatására, gyulladáscsökkentésre, láz esetében, idegrendszer és emésztő rendszer nyugtatására. Mindkettő fájdalomcsillapító, antibiotikus, antibakteriális és nyugtató hatású.

A római kamilla magas százalékban tartalmaz észtereket, görcsoldó, gombaellenes és nyugtató hatású. 

1. Segíti a nyugodt alvást, alkalmazható enyhe nyugtatóként az idegekre és a szorongás csökkentésére. Mivel a kivonat közvetlenül az agyközpontban hat kikapcsolja a feszültséget és csökkenti a stresszválaszt.
2. "Gyógynövényes aszpirinnek" is nevezik, hiszen évszázadok óta népszerű gyógyszer a fájdalom csökkentésére. Enyhíti az izom fájdalmakat és a fejfájást, migrént. 
3. Használhatjuk különböző gyomor-bélrendszeri zavarok kezelésére. Hatékonyan enyhíti a reflux tüneteit, emésztési zavart, hasmenést és a  hasi görcsös panaszokat,
4. A kamillából kivont fő antioxidáns komponensek hozzájárulnak a gyulladás csökkentéséhez, azáltal, hogy leküzdik a szabad gyökök károsodását. 
5. Előnyei között szerepel a fertőzések leküzdése és a nyálkahártya duzzanat csökkentése.
6. Leküzdi a a fogak és az íny bakteriális fertőzéseit. A Roman Chamomile olaj csökkenti a sebekkel és fájdalommal járó fogbántalmakat, valamint küzd a szájban élő káros baktériumokkal szemben