Grapefruit

2020.08.18

Ez az olaj az egyik nagy kedvencem. Minden reggel készítek 1liter vizet a kulacsomba és cseppentek bele 2-3 csepp grapefruit olajat, Kellemes frissítő és jó hatással van az emésztésre. Sokszor használom diffúzorba, de arc tonik is készíthető belőle.
A grapefruit olaj illata nagyon hasonlít a narancshoz, de annál kicsit frissebb, kevésbé édes és fűszeresebb. Az illóolajat a gyümölcs héjából nyerik, hidegsajtolással. Az illóolaj főbb tulajdonságai a fertőtlenítő, antimikrobiális, nyugtató, hangulatjavító, antioxidáns hatás.

Bőr ápolás:

-A baktériumölő, fertőtlenítő hatásának köszönhetően a problémás bőr elleni küzdelemben is segítségünkre lehet. Néhány csepp egy vattakorongra, majd lefekvés előtt finoman töröljük át vele a bőrünket - rendszeres használata csökkentheti az aknét okozó baktáriumok számát.
-Tele van C-vitaminnal, megköti a káros szabadgyököket, amelyek gátolják a bőr regenerálódását.A grapefruit olajjal hatékonyan eltüntethető a narancsbőr. A narancsbőr kialakulását a méreganyagok és folyadék felgyülemlése okozza a zsírsejtekben.
-Gátolja a korpa kialakulását és hozzájárul az egészséges hajtövek növekedéséhez. A hajápolásban ezenkívül kezelhető vele a zsíros haj is. 
Hangulat javító: 
-Ellazítja az érzékeket, antidepresszáns hatású
-Gyakran használják jetlag esetén, migrénes fejfájáskor
Egyéb felhasználás:
-Megszüntethetők a PMS tünetei
-Javítja az emésztést, vizelet hajtó hatású, a máj és a vesék működésére is jó hatással van
-A drogleszokási folyamatokban is használják

-Készíthetsz belőle testradírt a narancsbőr ellen, cukor, kókuszolaj, és peppermint olajjal keverve