Helichrysum

2020.11.02

A Helichrysum vagyis olasz szalmagyopár egy nagyon értékes illóolaj, természetes antimikrobiális és gyulladáscsökkentő szer. Az utóbbi évtizedekben számos tanulmány készült annak kiderítése céljából, hogy mi is teszi olyan hasznossá ezt az olajat. Hasznos kémiai összetevői miatt ez az illóolaj sokféle módon felhasználható az egészség megőrzése és fokozása céljából. Legnépszerűbb felhasználási területei a seb, a fertőzések, az emésztőrendszeri problémák kezelése. Idegrendszer és szív egészségének fenntartása, támogatása, valamint a légzőszervi betegségek kezelése.

1. A bőr egészsége: a Helichrysum illóolaj flavonoidjai hatékonyan küzdenek a veszélyes baktériumokkal szemben, amelyek a kisebb bőrkiütéstől a súlyosabb problémákig okozhatnak kellemetlenségeket. Gyakran használják hegkezelésre, hogy visszaszorítsák a gyulladást. Nagyszerűen használható irritált bőr, bőrpír, hegek,kiütések kezelésére

2. Antiallergén tulajdonságokkal rendelkezik, így kiváló természetes gyógymód lehet a csalánkiütés és viszketés okozta irritáció kezelésére.

3. Bőrápolási rutin: az olasz szalmagyopár nagyszerűen alkalmazható az arcápolásban. Kiválóan kiegészíti a napi bőrápolási rutint. Előnye, hogy nem szárítja és nem irritálja a bőrt.

4. A gyomor egészsége: ez az olaj elősegíti az emésztést. Segít elkerülni a puffadás érzetét. Továbbá segíti a felesleges víz kiválasztását és enyhíti a hasfájást. Hagyományos gyógymód a bélpanaszokra, görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik.

5. A vesék egészsége: A Helichrysum illóolajat gyakran használják a vesekő megelőzésére, megőrízve az idegrendszer és a máj egészségét is.

6. Immunerősítő: mivel az immunrendszerünk nagyrésze a bélben található, ez az olaj hozzájárulhat a testi immunitás fellendítéséhez.