Hurrá, mosizunk!

2020.08.13

Amikor várandós voltam Bogival, nem gondoltam, hogy ennyi fejfájást fog okozni a pelenka téma. Persze tudtam, hogy a gyerekek különbözőek, így más és más típusú, fajtájú pelus válhat be. A kicsinél nem volt olyan, amiből ne folyt volna ki elől vagy hátul minden és ne lett volna kiütéses a kis bőre. Váltogattuk a különböző márkákat, az olcsótól a drágáig, rendeltünk webshopból, külföldről, de nem találtuk a megfelelőt ( a popsikrémekből is rengeteget próbáltunk). Szegény Bogikának már véresre csípte az anyag a bőrét. majd eszembe jutott egy kedves barátnőm, aki a kezdetektől mosható pelenkát használ a babájával. Kaptunk kölcsön egy kisebb készletet, különböző márkákból, típusokból összeállítva.

Már az első napok után elmúlt a bőrpír és sebesedés. Én pedig azonnal rendeltem is az első saját pelusainkat, amik zsebesek voltak. Ezek jók voltak ugyan, de nem váltak be igazán, mert Boginak nem volt kényelmes, illetve minden pisilésnél mehetett a mosodába úgy ahogy van. Majd rátaláltam a Puppee-ra, ahonnan több külsőt is rendeltem, majd bele patentolható betétet is. Nekünk ez a típus vált be leginkább, illetve a csónakos pelusok, mert nem kellett azonnal mosásba tenni minden pisilés után, egy az egyeben. Elég volt kitörölni, hagyni száradni és mehetett vissza  csibére, ha nem lett kakis akkor este ment a mosásba.

A Puppeet az egyik legszuperebb hazai készítőnek tartom. Amellett, hogy csodálatos  és divatos anyagok közül választhat a megrendelő, hozzáillő szegőt, patentot vagy tépőzárat választhat. Valójában, te tervezheted meg a gyermeked pelusát. De persze a webshopban körülnézhetsz a meglévő, már megvarrt pelenkák között is. Találtok a pelusok mellett, egyéb kiegészítőket és női betéteket is.
Fruzsi, aki a Puppee divatszakértője, minden beszélgetésünk alkalmával kedves és segítőkész volt. Ha bármi kérdésem volt, hamar megkaptam a választ. 

Mosizás közben rájöttem, hogy milyen sokat tudok spórolni azáltal, hogy mosom a pelenkát és nem az eldóbóst vesszük. Nincs fél naponta tele a szemetes és nem büdös. A gyerek ökológiai lábnyoma is kisebb azáltal, hogy kevesebbet szemetelünk. Mi a mosi pelussal egy időben kezdtük a környezet tudatosabb életet. Ezt próbáljuk átadni a gyerekeinknek is.