Játszani jó!

2020.08.23

Lehet, hogy viccesen hangzik, de vállalom, nagyon szeretek játszani, sőt imádok. Szeretek Bogival építeni, babázni, boltosat játszani. Viszont ami a legjobb, hogy Bibi már elég nagy ahhoz, hogy nagyszerű társasokkal játszhassunk együtt.
Vannak társasaink amikkel a kicsivel is tudunk játszani. Bogyó és Babócás memóriakártya, Kajacsata, Fekete Péter, ezekkel akár hármasban is el tudunk bohóckodni, persze a kicsire igyekszünk tekintettel lenni, de ez nem azt jelenti, hogy hagyjuk nyerni, inkább változtatunk kicsit a játékszabályon, hogy egy 2 éves számára is élvezhető legyen.

A nagylány nagyon szereti az Activity-t, amiből nagy nevetések szoktak kerekedni, de a Robbanó Cicák kártya is egy bosszantóan jó kártya és néha elcsodálkozunk, hogy milyen okosan taktikázik a kis csaj. Pár hónapja megtanult Römizni, ami amellett, hogy jó idő töltés, a számolást is gyakorolhatja közben és ez egy olyan játék amit a legtöbb nagyszülő is ismer, így nem kell játékszabályt bújni, akkor sem, ha egy vasárnapi ebéd után, a nagymamánál támad kedvünk játszani. Ha csak 2-3 személyes gyors társast választanánk akkor ott a Dobble vagy az Ország Város. Ki ne ismerné az Ország, Város játékot...mennyit játszottuk az iskolában, igaz? Hát ebből már létezik kártya is, ami teljesen más reakciókat követel a győzelemhez.
Ha nagyobb csapat gyűlik össze, akkor a legnagyobb adu, a Dixit. Ez is nagy kedvencünk, hogy izgalmas legyen meg kell dolgoztatni az agytekervényeket.

A férjemmel ebben nagyon egymásra találtunk, mert ő is szeret leülni velünk társasozni, de fiús bulikat is szoktak társasjáték köré szervezni. Van amikor este, ha a lányok alszanak, előveszünk valami játékot és tétben játszunk...pl., hogy másnap ki főzi reggel a kávét. 
Szerintem szuper dolog, hogy felnőttként is tudunk olyan szórakoztató játékot játszani, ami által el tudunk vonatkoztatni a napi teendőktől, problémáktól és újra gyerekek lehetünk. Érdekes felnőtt fejjel játszani egy olyan játékot, amit utoljára gyerekként láttunk és teljesen más taktikát látni benne. Izgalmas látni egy gyermek fejlődését nap mint nap, ahogy az ellesett cseleket alkalmazza a saját játékában.
A társas egy olyan szórakozás, amit receptre kellene felírni sok családnak.megtanít összedolgozni, figyelni a másikra.
Viszont biztos vagyok abban, hogy a férjem minden játékban csal, mert mindig nyer...vagy piszkosul szerencsés :)