Kerek, vagy szögletes...

2020.08.17

Hogy van az, hogy vannak olyan emberek, akik úgy érzik, megmondhatják a nőknek, férfiaknak, hogy hogyan Kell! kinézzenek?
Miért gondolják ők, hogy azokat, akikhez szólnak, érdekli ez a vélemény?

Mert az az igazság, hogy érdekeli...

Mindenkit érdekel, aki nincs teljesen megelégedve a testével. Ha teszel érte, ha nem, akkor is meghallod a negatív kritikát. Akkor is, ha nem a szemedbe mondják, csak fél füllel meghallod a tévéből, rádióból.

Én sok fogyókúrát kipróbáltam már, rengeteget fogyasztottam, mert olyan sportban versenyeztem, ahol súlycsoportok vannak. Akkoriban mindig tudtam, hány kiló vagyok majdnem grammra pontosan. Tudtam, hogy mikor kell elkezdenem a diétát ahhoz, hogy a verseny napjára benne legyek a súlyban, de legyen energiám. Egy hónappal azelőtt, hogy terhes lettem Bíborkával még versenyeztem. Bizony, életem legjobb formájában, kockás hassal, szálkás izmokkal.

Azóta szültem egy gyereket, volt egy balesetem, és szültem még egy gyermeket. Nem gondolnám, hogy bárki elvárhatná tőlem, azt a súlyt, amit leánykoromban tudtam produkálni.

Sem a férjem, sem a szomszéd, pláne nem egy idegen ember. Az egyetlen, aki megkövetelhetné azt a 49-50kg-t az én magam vagyok. Viszont engem már a súlyom nem érdekel. Kb. 1,5 éve nem álltam mérlegre, mert nem érdekel, hogy mit mutat. Nem az a fontos, hogy mekkora a súlyunk, hanem az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, tegyünk meg mindent, amit tudunk a saját és a családunk egészségéért.

Vannak problémáim a testemmel és biztos, hogy lesznek is, mert alapvetően az örök elégedetlen típusba tartozok, de tudom, hogy mindent megteszek azért, hogy egészséges és boldog legyek. Ha úgy tartja kedvem, akkor eszem egy pizzát, torta szeletet, fagyit és nem utasítom vissza a nagymamámnál a kávét, ha cukor van benne. Nem edzek minden nap, sőt van amikor a heti 2 alkalom sem jön össze. Jót tenne a testemnek és a lelkemnek is, de most sokkal többet ad az, hogy a gyerekeimmel elmenjek játszótérre, vagy összebújjak velük ebéd után, esetleg leüljek egy csajos beszélgetésre. Most ezek sokkal fontosabbak, mint az, hogy milyen feszes a combom, vagy lapos-e a hasam. Tudom, hogy képes vagyok kockás hasat villantani, ha szeretnék, de már nem szeretnék. A férjem így IS szeret és nem hiszem, hogy jobban szeretne, ha sajtot lehetne reszelni a hasamon. Mert egy apa, egy férfi nem azért szeret ahogy kinézel, hanem azért amilyen vagy. És ha már nem olyan a tested mint amikor megismert, akkor visszaemlékszik. Emlékszik, hogy milyen volt az alakod, hogy hány év telet el azóta, min mentetek együtt keresztül és tudja, hogy senki! sem fog úgy kinézni örökké mint 20 évesen. Az idő mindenki felett telik, nincs kivétel. Persze vannak csodaszerek, szikék amik egy ideig elhitetik, hogy talán mégsem, de ez csak a látszat.

Vannak olyanok, akik jó genetikával, étkezéssel, sporttal is megtudják ideig-óráig állítani az időt, de náluk is ketyeg majd.

Biztos vagyok abban, hogy senkinek nincs joga ítélkezni afelett, hogy Te milyen testben érzed jól magad. Egyedül Te vagy, aki erről dönthet. A legfontosabb, hogy Te légy boldog, egészséges és ezáltal gyönyörű leszel!