Kezdődik az iskola

2020.08.08

Hamarosan kezdődik az iskola, bár nem a megszokott módon fejeződött be az előző tanév, de azt gondolom, hogy minden kis leendő első osztályos hatalmas izgalommal várja, hogy először csengessenek.

Mindannyian tudjuk, hogy minden kezdet nehéz.nem könnyű új munkahelyen az első nap, nincs ez másként az iskolával sem. Az óvodai ballagás óta mindenki csak azt kérdezgeti tőlük, hogy várják-e az iskolát. Biztos van olyan gyerkőc aki nem izgulja túl, élvezi  nyarat, majd szeptember beköszöntével iskolába indul...slussz-passz. A nagy többség nem így van vele, hiszen érzik, hogy ami várja Őket az egy nagyon más világ mint aminek eddig részesei voltak. Érzik rajtunk, felnőtteken, hogy a kisgyermekek gondtalansága elmúlik. Az iskolában meg kell felelni, a tanítóknak, a szülőknek elvárásai lesznek.

Bíborka, az iskola kezdés előtt két estével már nem aludt, stresszelt. Tudtam, hogy az iskola van mögötte, de nem szeretem faggatni, mert akkor annál nehezebben nyílik meg. Majd másnap, vacsora után elmentünk sétálni és elmesélte a kis félelmeit.
Mi lesz ha nem lesz ügyes? Ha elfelejti amit tanult? Mi lesz, ha kicsúfolják, mert nem tud valamit?
A férjemmel nyugtattuk, hogy nekünk Ő a legügyesebb és egyébként sem lehet mindenki, mindenben tökéletes. a lényeg, hogy tegyen meg mindent amit tud, így ha mégsem sikerül akkor is büszke lehet magára. 
Van aki ügyesen ír, olvas és van aki a számok világában érzi otthon magát, ezt minden gyereknek tudnia kell. Este lefekvéskor még átbeszéltük és tudott aludni...én már kevésbé :)Reggel indulás előtt megkérdezte, hogy ha haza jön segítünk-e leckét írni, én pedig biztosítottam róla, hogy erre még biztosan nem fog sor kerülni. De fagyizni azért elmegyünk. :)