Kunzea

2020.11.04

A Kunzea egy kedvelt, de nem túl ismert illóolaj. Ezt az olajat évszázadok óta használják a fáradt izmok megnyugtatására és a sérülések gyógyulási idejének felgyorsítására. használható serdülőkori bőrelváltozásokra vagy vörös, irritált bőrre. Sokan párologtatják ezt az olajat, hogy enyhítsék a feszült hétköznapokat.

A Kunzea illóolaj felhasználási területei:

1. Ízületek és izmok: ha ízületi gyulladást vagy fájdalmat érez, segíthet ez az olaj bőrbe masszírozva. Gyulladásgátló hatású ezért rendszeresen javasolják azoknak, akik ízületi fádalmakkal és ízületi gyulladással küzdenek, mert felgyorsítja a regeneráló folyamatokat.

2. Bőr: pozitívan hat a bőrkiütés, bőrfolt bőrirritáció és pattanások kezelésében, még a legérzékenyebb bőrtípusokra is. segíthet az ekcéma és a száraz bőr kezelésében.

3. Mindennapi bőrápolásban is más illóolajakkal keverve valamilyen hordozóolajjal (jojobaolaj,mandulaolaj, argánolaj), mert nem okoz semmilyen bőrirritációt.

4. Fejfájás és légzési panaszok: a Kunzea potenciális tulajdonságai miatt az összes légzési panasz kezelésére használható. Ide sorolhatjuk a hideg és száraz köhögés, orrduzzanat, torokfájás, asztma, orrdugulás, bronchitis és sinusitis. Diffúzorban segít pihentető légkört és könnyed légzést teremteni.

5. Stressz és szorongás ellen: a Kunzea növeli a belső egyensúlyt, segít a fájdalom és szorongás feloldását. Csökkenti a stresszt és a depressziót. segít enyhíteni az elnyomás eredményeként a mély érzelmi jellegű fájdalmakat.

6. Kullancs és rovarriasztó: rovarriasztóként való felhasználása onnan erd, hogy az állatok a kunzea bokor alatt alszanak, mert mentességet keresnek a parazitáktól.