Lavender 

2020.08.08

A levendula olajból 3 hónap alatt, 2 üveg fogy el nálunk. Most is van 2 bontatlan üveg, mert nem telik el nap nélküle. Ezzel az olajjal kezdődött nálunk az alvás...így igazán a szívem csücske lett. Nincs éjszaka, hogy Boginál ne menne a diffúzor és bár a kombinációk változnak...a levendula olaj mindegyikben benne van. Az alvó rollerünk alapja, és a bibi krémben is, amit minden sérülésnél elő kell vennünk.

1. Használd a diffúzorba önmagába vagy Cedarwood-al (cédrusfa) és Orange (narancs) illóolajjal a jobb alvás érdekében!

2. Egy üres szempillaspirálos üvegcsébe tegyél 1 csepp Lavender (levendula) és 1 csepp Cedarwood (cédrusfa) olajat, töltsd fel bázisolajjal és vidd fel a szempillára alvás előtt az egészséges, hosszú szempillák érdekében.

3. Készíts ágynemű spray-t! Egy 100 ml-s üvegbe tegyél egy evőkanál varázsmogyoró vizet ( egy tk. tengerisó is megteszi), 15-20 csepp levendula olajat (+ bármilyen másik olajat,aminek szereted az illatát) és töltsd fel desztillált vízzel. Jól rázd össze és fújd be vele az ágyneműt!

4. Ragyogj! szérum: Keverj össze Jojobaolajat, 10 csepp lenvendula olajjal+10 csepp Frankincense (tömjén)+10 csepp Copaiba egy kis arcápolós üvegben és használd hidratálóként.

5. Tegyél 10 csepp levendula olajat egy 10 ml roller üvegbe és töltsd fel bázisolajjal és használd érzékeny bőrre vagy csípésre.

6. Készítsd el a saját szúnyogirtódat! 100 ml-s üvegbe tegyél egy e.k. varázsmogyoró vizet, 10 cseppet a következő olajak mindegyikéből: Lavender+Citronella+Peppermint+Lemongrass. Fújd be vele a bőröd és enyhén a ruhádat!

7. Alvássegítő tea: 1 csepp levendula olaj egy kanál mézbe és keverd el egy bögre forró vízben vagy teában.

8. Keverj össze 6 csepp levendula olajat 1 csésze keserűsóval és kész is a nyugtató fürdősó.

9. Allergia elleni keverék: 10 csepp Lavender+ 10 csepp Peppermint+ 10 csepp Lemon...tegyük ezeket egy 10 ml-s roller üvegbe és a maradékot töltsük meg kókuszolajjal. Tegyed az orrodra vagy a mellkasodra a pollen ellen.

10. Adj 10 csepp levendula olajat a samponodhoz vagy kondicionálódhoz a szebb és egészségesebb hajért!

11. Készíts testradírt! Keverj össze kókuszolajat, cukrot és levendula olajat. Először kezdj 3-4 cseppel, majd fokozatosan adhatsz hozzá többet, ha szeretnéd.

12. Tedd diffúzorba mondjuk citrom illóolajjal a felemelő, de ugyanakkor relaxáló hatás kedvéért.

13. Készíts egy szemkörnyék ápolót! Lavender, Cypress, Frankincense, Fennel és illatmentes aloe vera gél, illetve jojoba olaj segítségével.