Lemon Myrtle

2020.11.06

A citrom illatú mirtusz illóolajnak édes, citromos illata van, amely élénkít és felemel. Lendületet ad, támogatja az immunrendszert és a légzőrendszert. Párologtatásával segíti a könnyebb légzést orrdugulás esetén.

A Lemon Myrtle hatásai:

1. Sinus fertőzés: ha arcüreg problémája van, akkor ez az olaj nagy segítség lehet, ugyanis gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, melyek segítik a háttérben lévő gyulladások csökkentését. Közben küzd a kórokozók ellen.

2. Bronchitis: a hörghurut kezelésében nagyon hatékony. A hörgők gyulladása esetén, ez az olaj csökkentheti a gyulladást, küzd a fertőzések ellen. Diffúzorba párologtatva kisöpri a váladékot a légúti nyálkahártyákról.

3. Asztma: a mirtusz olaj segít az asztma elleni küzdelemben

4. Torokfájdalom: a citrom illatú mirtusz fertőtlenítő és gyulladás csökkentő és antibakteriális tulajdonságai segítenek a torokfájás kezelésében. Elpusztítja a baktériumokat és csökkenti a gyulladást.

5. Immunrendszer: ez az olaj erősíti az immunrendszert és védelmet nyújt számos egészségügyi problémával szemben.

6. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek eliminálják a szabadgyököket a szervezetből.

7. Emésztési zavarok és IBS: használják ezt az olajat az emésztési rendellenességek és a gyomor- bélrendszeri rendellenességek esetében. Serkenti az emésztési folyamatokat.

8. Bőr: a citrom illatú mirtusz segít megszabadulni a pattanásoktól, hasznos a zsíros bőr kezelésben. Rovar csípések után megnyugtatja a területet, csökkenti  a gyulladást és a viszkető érzést. megöli a gombás fertőzések okozta mikrobákat.

9. Kiváló stresszoldó, nyugtat és jobb alvást indukál ezzel elősegítve a pihenést. Pozitív érzelmekkel tölt el, megnyugtatja az elmét és felemeli  ahangulatot.