Lemongrass

2020.09.21

Indiai citromfű friss, virágzó hajtásainak a szárából előállított olaj. Nyugtató, antimikrobiális, görcsoldó és rovarriasztó hatású.  Remekül alkalmazható alvászavarok, szorongás, idegesség, a menstruáció előtti napokban jelentkező fejfájás, ideges eredetű gyomor- és szívpanaszok esetében. A citromfű olajról bebizonyosodott, hogy egy igen hatékony gombaellenes szer. A candidiasis például egy gyakori gombás fertőzés, amit a Candida albicans nevű gomba okoz, az University of Maryland Orvosi Központjának kutatói azonban bebizonyították, hogy a citromfűolajjal ezt a problémát hatékonyan lehet kezelni. 

A Lemongrass illóolaj jótékony hatásai:

- Gyulladás csökkentő: kutatások kimutatták, hogy a citromfűolaj, használható különböző betegségek kezelésében, melyek gyulladással és fájdalommal járnak.

-Bakteriális fertőzések: ebben az olajban az antimikrobiális hatásukról ismert, legfontosabb, azonosított vegyületek a citrális, a citronellál és a transz-kariofilén is megtalálható.

-Diabétesz: a citromfűolaj hatékony hipoglikémiás és antidiabetikus szer, valószínűleg a fokozott glükózfelvétel és a máj anyagcseréje, valamint a zsírszövet és a máj glükoneogenezisének gátlása miatt.

-Bőr egészsége: antibakteriális és gombaellenes hatása miatt a Lemongrass olajat, alkalmazzák pattanások, ekcéma és kisebb sebek kezelésére.

-Herpesz: megfelelő helyi kezelésként szolgál antivirális hatása miatt, lipofil jellegének köszönhetően, képes áthatolni a bőrben.

-Depresszió kezelése: fokozza a hangulatot, antidepresszáns hatású, békét és melegséget nyújt.

-Csökkenti a vérnyomást: fenolos alkaloidokat tartalmaz, melyek gátolhatják a koleszterin szintézist és alacsonyabb lipidszintet és csökkent lipidperoxidációs szintet eredményeznek a májszövetben.

-Menstruáció: A Lemongrass illóolaj hatékonyan csökkenti a PMS- tüneteit.