Melissa

2020.11.16

A Melissa olajat  a citromfű virágzó hajtásaiból nyerik ki vízgőz desztilláció során. Antimikrobiális, nyugtató, görcsoldó hatású, de rovarriasztóként is ismert. Alkalmazzák alvászavarok, szorongás, idegesség, Herpes-vírus okozta szájsebek kezelésére.

A Melissa illóolaj 10 jótékony hatása:

1. Javíthatja az Alzheimer-kór tüneteit - az Alzheimer-kór természetes segítségeként az egyik leghatékonyabb olaj.

2. Gyulladáscsökkentő hatású - kutatások kimutatták, hogy a citromfűolaj felhasználható különféle betegségek kezelésére, amelyek gyulladással és fájdalommal járnak.

3. Bakteriális fertőzések ellen - A citromfű olajban az antimikrobiális hatásukról ismert legfontosabb azonosított vegyületek a citrális, a citronellál és a transz-kariofilén is megtalálható.

4. Diabéteszes hatás - A tanulmányok arra utalnak, hogy a citromfűolaj hatékony hipoglikémiás és antidiabetikus szer, valószínűleg a fokozott glükózfelvétel és a máj anyagcseréje, valamint a zsírszövet és a máj glükoneogenezisének gátlása miatt.

5. Elősegíti a bőr egészségét - a Melissa ekcéma, pattanások, kisebb sebek kezelésére használják, mivel antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

6. Herpesz kezelésére - a citromfűolaj megfelelő helyi kezelésként szolgál a herpesz megszabadulásához, mivel antivirális hatással rendelkezik. lipofil jellegének köszönhetően pedig képes áthatolni a bőrbe.

7. Fokozza a hangulatot és segíti a depresszió elleni küzdelmet - ez az illóolaj, antidepresszáns, hipnotikus és nyugtató hatású, békét és melegséget nyújt.

8. Segíthet csökkenteni a magas vérnyomást - vérnyomás csökkentő, antiaritmiás, idegvédő tulajdonságainak köszönhetően.

9. Csökkenti a triglicerid szintet - a citromfűolaj olyan alkaloidokat tartalmaz, amelyek gátolhatják a koleszterin szintézist és alacsonyabb lipidszintet eredményeznek a májszövetben.

10. Enyhíti a PMS-t és a mentsruációs tüneteket - egy tanulmány a citromfűolaj kapszulák hatását vizsgálta a PMS-tünetek intenzitására. Az eredmények azt mutatták, hogy a citromfűolaj hatékonyan csökkenti ezeket a tüneteket.