Myrrh

2020.11.30

A mirhát, vagyis a szomáliai balzsamfát, évszázadok óta használják, aromája és kiváló tulajdonságai miatt is. Alkalmazták az ókori világban orvosságként és egyházi szertartásoknál. Fás, meleg illattal rendelkezik, átható, gyantás jegyekkel. Fertőtlenítő, gombaölő, összehúzó, nyákoldó hatású. Használhatjuk gyulladáscsökkentésre, fájdalomcsillapításra hormonszint beállításához is.

A Myrrh illóolaj gyógyító hatásai:

1. Baktériumok ellen: egy tanulmány szerint a mirha égése 68%-kal csökkentette a levegőben lévő baktériumok számát.

2. Szájhigiénia: antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően a mirhaolajat hagyományosan szájfertőzések és gyulladások kezelésére használják.

3. Fejfájás ellen: a mirhaolaj olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek kölcsönhatásba lépnek az opioid receptorokkal és gátolja a gyulladásos vegyi anyagok előállítását is, amelyek fájdalomhoz vezethetnek.

4. Antioxidáns hatás: egy tanulmány által megállapították, hogy a mirhaolaj hatékonyabb az E-vitaminnál, amely egy erős antioxidáns, a szabad gyökök elleni küzdelemben.

5. Támogatja a bőr egészségét: a mirha hagyományos felhasználása magába foglalja a bőrsebek és fertőzések kezelését.

6. Pihenés: ezt az illóolajat gyakran használják az aromaterápiában masszázsolajként. Hozzáadható meleg fürdőhöz vagy közvetlenül a bőrre is felvihető.