Myrtle

2020.10.16

A mirtusz illóolajat a mirtuszfélék családjába tartozó mirtusz (Myrtus communis) fiatal leveleiből, ágaiból és virágaiból vízgőzdesztillációval nyerik ki, A mirtusz olaj friss, tiszta illattal rendelkezik. 150kg növényi anyagból 1kg illóolajat nyernek ki. Ez az olaj adsztringens, megszünteti az elzáródásokat, ápolja és feszessé teszi a bőrt, oldja a hurutot. Immunerősítőként, melléküregi megbetegedéskre, hörghurutra és kozmetikai célokra is használják. Segít prosztata panaszok esetén is.

1. Kellemesen hat az irritált nyálkahártyára, görcsoldó hatása révén csillapítja a köhögést és biztosítja a nyugodt alvást. 
2. Vérzés csillapító tulajdonsága miatt, vénás duzzanatoknál, gyulladásoknál alkalmazzák. Pozitív hatással van aranyér esetében is.
3. Változó korban lévő nőknél, más hűsítő illóolajak mellett hőhullámok enyhítésére használják.
4. Frissítő, hűsítő hatása miatt, alkalmazható napindítóként diffúzorban illetve, napközben amikor ránk tör a fáradtság.
5. Szaunában is használják illetve szaunázás előtt, testre kenve hordozóolajjal

!!!  Kisebb gyerekeknél illetve krupp esetében is alkalmazható illóolaj. Hurut oldásra legismertebb olaj, illetve hatóanyag az eukaliptusz, viszont kicsi gyerekeknél ezt kerülni kell. Kruppban szenvedőknél is, mert fokozhatja a görcsöt. A Myrtle illóolajat kis csepp számban használhatjuk, de mindenképp kérdezzük meg a kezelőorvost mielőtt elkezdenénk bármit alkalmazni. Ha használhatjuk az olajakat akkor sem szabad elfelejtkeznünk a krupp esetén használandó kúpról  !!!