Nektek, Mindenkinek

2020.01.31

Azért kezdtem el írni, mert rengeteg gondolatom volt a családokkal kapcsolatban. Sok kismama, kis-, és nagy gyermekét nevelgető édesanya kért már tőlem tanácsot a legkülönbözőbb dolgokban. Persze vannak olyan történések, problémák amik mindannyiunknál elő-elő jönnek. Gondolok itt a fogzásra, szoptatásra, hozzátáplálásra, szobatisztaságra. Mit sportoljon a gyerek, mi a fontos az óvoda, iskola kiválasztásakor. 

Ahogy mi felnőttek, úgy a gyerekeink is különbözőek. Ami az egyikünknek bejön az a másik szülőnek, egy másik gyereknél nem biztos, hogy működni fog.
Az én lányaim szöges ellentétei egymásnak. Ami a nagynál bevált,... na az a kicsinél katasztrófába torkollt.
Megosztom veletek néhány tapasztalatomat, hátha ötletet ad számotokra, vagy csak jót nevettek egy-két bénázásunkon... ez utóbbiból biztos jó sok lesz. 
Azt szeretném, ha a napi problémákból kikapcsolódni, felüdülni kattintanátok erre a blogra. A célom, hogy lássátok nem egyszerű a feladat, de azért Mi kaptuk mert meg tudunk vele birkózni. 

Tudom, hogy rengeteg hasznos információ áll rendelkezésünkre a könyvek, szakirodalmak vagy az internet által. Ezeket jó is elolvasni, de senki ne keseredjen el, ha azt tapasztalja, hogy tőle idegen gondolatokat, nevelési elveket, hozzáállást lát. Ki kell szűrni a hasznosítható dolgokat, hiszen milyen unalmas lenne a világ, ha minden anya ugyanúgy nevelné a gyerekét, élné az életét.
Azon gondolkoztatok már, hogy miért van ennyiféle könyv ugyanabban a témában? Hát, mert nyilván nem ugyan azt írják le, valamiben különböznek. Mint ahogy mi is különbözünk tőlük.

Az életünket nem élhetjük, úgy, hogy megmondják mit, hogyan csináljunk. Bíznunk kell saját magunkban, a döntéseinkben, a kompetenciánkban. Abban, hogy ismerjük a családunkat, és tudjuk, hogy mindig, minden körülmények között ott leszünk és támogatjuk a párunkat, gyermekeinket, szüleinket.
Ha mi tudjuk, ők is tudni fogják. És ez már fél siker. :)