Olvas a gyerek

2020.05.16

Nagyon szeretek olvasni gyerek korom óta. Anyukámmal rengeteget jártunk együtt könyvtárba. Amíg Bibit vártam, minden este hangosan olvastam a pocakomnak esti mesét. Gondolom innen fakad a könyvek iránti szeretete. 
Még nem volt 3 éves amikor kívülről fújta Bartos Erika verses könyveit. Egy könyvet egymás után többször el kellett olvasni és ha rövidíteni próbáltam kijavított. Majd jött az a korszak amikor ő is mesélt a könyveiből, és olyan szófordulatokat használt amiket onnan hallott. 

2018 karácsonyára tabletet kért, de megbeszéltük, hogy csak akkor kaphat, ha majd megtanul olvasni ( 2019-ben kezdte az iskolát). És januárban már könyvet olvasott a kishúgának, alig hittünk a fülünknek. Olvasgatott, de inkább a meglévő, már ismert könyveit bújta. Majd a nyár folyamán kapott egy 1. osztályosoknak való olvasó könyvet és még aznap elolvasta...de nem ám csak úgy, hanem részletesen vissza adta a történetet, neveket. Másnap a könyvtárban a kezébe akadt egy Geronimo Stilton könyv és onnantól nem volt megállás. Kapott rengeteget kölcsön, ajándékba. Januárban már 50 fölötti könyvnél tartott. Most, hogy itthon kellett lenni már szinte túlzásba vitte az olvasást. Evés közben, alvás helyett, tanulás helyett is a könyvet bújta. Két hét alatt 6  könyvet olvasott el, majd már nem volt mit olvasson. Kétségbe esett, így a kezébe nyomtam a Harry Potter első kötetét. Kicsit lassabban halad mint az eddigiekkel, de már a második kötetnél tart.

Imádom, hogy ilyen könyvmoly. És látszik ez a választékos beszédében, tájékozottságán. Minden érdekli és ha valami eszébe jut, akkor utána olvas.
Igen, kapott tabletet a gyerek....:)