Palo Santo

2020.12.08

A Palo Santo, más néven "szent fa". Az illóolajat az elhalt fákból gyűjtik, amelyek természetes úton pusztultak el. Az illata a lelki, rossz energiákat távol tartja. Gazdag antioxidánsokba, támogatja az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású is.

A Palo Santo 9 hatása:

1. Az antioxidánsok koncentrált forrása: mivel gazdag antioxidánsokban, hatékonyan küzd a szabad gyökök károsodásaival, enyhíti a gyomorfájdalmakat, csökkenti az ízületi gyulladásokat. Különösen a természetes gyulladásos betegségek kezelésére szolgál.

2. Méregtelenítő és immunrendszer támogató: szabályozza a gyulladásos reakciókat, például a rossz étrend, a stressz és a betegségek által kiváltott reakciókat. Elősegíti a gyulladás elleni küzdelmet, megvédi a sejteket. A kutatók megfigyelték a biológiai aktivitásokat, ideértve a daganatellenes, antivirális és gyulladásgátló hatásokat a sejtmutációk és daganat növekedés ellen.

3. Stresszoldó és relaxáló: Érzelmi és spirituális támogatásra használják, mivel úgy működik mint a természetes szorongásoldók. Belélegezve segíti a test relaxációs funkcióit és csökkenti a pánikot, szorongást ás álmatlanságot. nyugtató hatása teszi alkalmassá a meditációhoz. A negatív hatások megszüntetése és az aggodalmak enyhítése révén ez az olaj segít nyugodt lelki állapotba kerülni.

4. Fejfájás kezelése: a palo santo csökkenti a gyulladást és fokozza a véráramot, ami segíthet a fejfájás, migrén és rossz hangulat megszüntetésében. 

5. Megfázás vagy influenza kezelése: a palo santo ismert a megfázást vagy influenzát okozó fertőzésekkel és vírusokkal szembeni hatékonyságáról. A vérkeringés javításával és az energiaszint feltöltésével gyorsabban jobban érezheti magát, és megállíthatja a szédülést, orrdugulást és émelygést

6. Ízületi- és izom fájdalomcsillapító: Kiváló ízületi gyulladás, sérülések, krónikus nyaki vagy hátfájás és a fájó izmok természetes csökkentésére.

7. Szúnyogriasztó: a palo santot régóta alkalmazzák természetes szúnyogriasztóként

8. Allergiacsökkentő: csökkenti a gyulladást, ezért a palo santo a szezonális allergia, emésztési problémák és az asztmával kapcsolatos tünetek leküzdésére is jótékony hatással van.

9. Háztartási tisztítószer: a palo santo antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik és természetes tisztítószerként is használható. segít csökkenteni az otthon szagok, mikrobák és vírusok mennyiségét. Ezt az illóolajat használhatja a ház levegőjének és felületek tisztítására, valamint betegségek, szennyeződések megelőzésére.