Patchouli

2020.12.08

A pacsuli - más néven patchouli vagy büdösmenta -  Ázsia trópusi területeinek legtöbbjén honos. A levelei rendkívül aromásak, illatosak, ezekből nyerik az illóolajat. Évszázadok óta a pacsulit parfümhöz illatrögzítő stabilizálóként használták, de a selyemkereskedők is kedvelték, pacsulileveleket tettek a vászon-, kasmír- és selyembálák közé.

Tulajdonságai: 

-bőrregeneráló

-frissítő a vénás és nyirokrendszer számára

-pangáscsökkentő

-hegesítő, sejtvédő hatású

-afrodiziákum hatású

-gombaölő, rovarírtó, rovarűző

-illatosító, szagtalanító

Alkalmazása a kozmetikában: Minden bőrtípus számára élénkítően hat. Tisztítja az elzáródott, eltömődött arcbőrőrt. Segíti a hegesedést, az esztétikus heggyógyulást. Ösztönzi az új bőrsejtek kialakulását. Támogatja a keringést, a vízvisszatartási problémák , narancsbőr megelőzésére.