Pine

2020.10.16

A fenyőnek lágy, erdős-fűszeres illata, engem erdei sétákra emlékeztet, gyantás illata félreismerhetetlen. Antiszeptikus olaj, stimulálja a légzőszerveket, hurutoldó és vérellátást fokozó. Hörghurut esetén, kimerültségnél és ízületi fájdalmak esetén nagyon jól alkalmazható.

1. Felnyitja az ereket a légzőrendszerben, amely segíthet a horkolás csökkentésében.
2. Tiszta levegőt teremt a helyiségben és mély légzésre késztet
Megfázásos megbetegedéseknél, mindig fontos, hogy a tüdőt jól kiszellőztessük, ezért ez az olaj kiválóan segíthet a gyorsabb gyógyulásban. Gyakran alkalmazzák hörghurut és megfázás esetén.
3. Bőrápolásra használt készítményekben melegítő és fellazító hatása miatt használják. Megvédi a bőrt az öregedéstől, ráncoktól, szarkalábaktól és sötét foltoktól. Felveszi a harcot a pattanásokkal, fekélyekkel, ekcémával, pikkelysömörrel.
4. Antioxidánsként is hat.
5. A fenyőolaj hatása megszünteti a mentális stresszt és segít az ellazulásban, megnyugvásban. Energiával teli érzést nyújt és hatásos a az érzelmi stressz feloldásában. 
6. Frissíti a szellemet és kiváló hangulatjavító, 
7. Ízületi fájdalom és ízületi gyulladás, rheumatológiai panaszok csökkentésére is megfelelő.
8. Fokozza az anyagcserét és erősíti az aktivitási szintet.Természetes vízhajtó. Támogatja a vesék egészségét
9. Édes aromája miatt számos illatosított termékben használhatjuk
10. Olyan időskorú betegnél, akik korábban előszeretettel kirándultak szabadban előcsalogathatja a szép emlékeket.


!!! Kisebb gyerekeknél illetve krupp esetében is alkalmazható illóolaj. Hurut oldásra legismertebb olaj, illetve hatóanyag az eukaliptusz, viszont kicsi gyerekeknél ezt kerülni kell. Kruppban szenvedőknél is, mert fokozhatja a görcsöt. A Pine illóolajat kis csepp számban használhatjuk, de mindenképp kérdezzük meg a kezelőorvost mielőtt elkezdenénk bármit alkalmazni. Ha használhatjuk az olajakat akkor sem szabad elfelejtkeznünk a krupp esetén használandó kúpról !!!