Pre-és probiotikum gyerekeknek

2020.09.12

Az ősz beköszöntével, megjelennek a betegségek is, ezen kívül sajnos a Korona vírus továbbra is az életünk szerves része. A gyerekek megkezdték az óvodát, iskolát. Mindezek miatt, ebben az időszakban a probiotikumok szerepe a mindennapokban rendkívül felértékelődik, az immunerősítés szempontjából kiemelten lényeges. Amennyiben az emésztőrendszer működése megfelelő, lényegesen könnyebb átvészelnünk egy betegséget. Rengeteget lehet hallani a probiotikumokról, melyeket leginkább akkor javasolnak, ha antibiotikumos kezelés alatt állunk, hiszen ezek a gyógyszerek az immunrendszerünk megfelelő működéséhez szükséges jó baktériumokkal is végeznek a bélben. Azonban arról ritkán esik szó, hogy a probiotikumokat ajánlott preventív jelleggel, kúra szerűen, megelőzés céljából használni. Fontos, ugyanis a bőrünk után a második legfontosabb védvonala szervezetünknek a bélrendszerünk. Gyermekeink esetében rendkívül fontos, hogy az ő szervezetüknek megfelelő készítményekkel tegyük mindezt. A KidScent MightyPro egy természetes pre-és probiotikum, melyet kifejezetten gyerekek számára fejlesztettek ki.

Mit jelent a pre-és probiotikum?

A 𝐩𝐫𝐞𝐛𝐢𝐨𝐭𝐢𝐤𝐮𝐦: természetes élelmiszerösszetevő, melyre a bélrendszer felső szakaszában megtalálható emésztőenzimek nem hatnak, így változatlan formában tudnak eljutni a vastagbélig. A prebiotikumok serkentik azoknak a baktériumoknak a szaporodását, melyeket probiotikumok nevezünk. A prebiotikumok élelmiszerek összetevőjeként átmenetet képeznek az élelmiszerek és a gyógyszerek között. 

A 𝐏𝐫𝐨𝐛𝐢𝐨𝐭𝐢𝐤𝐮𝐦: a szervezetünk működésére jó hatással bíró baktériumok és gombák, melyek a szájon keresztül bejutva, élve képesek elérni a vastagbelet, ezt követően pedig megtapadnak rajta. A gazdaszervezet számára hasznos funkciót töltenek be. Olyan élő microbiális táplálékkiegészítők, amelyek a bélflóránk egyensúlyára pozitív hatásúak, a szervezetünk állapotát javítják.

A KidScent MightyPro készítmények előnyös hatásai:
•Támogatja a gyomor, a bélrendszer és az immunrendszer egészséges, megfelelő működését.
• Elősegíti a bélben található egészséges baktériumok szaporodását.
• Segít fenntartani az egészséges emésztést.
• Enyhíti a székrekedés tüneteit.
• Csökkenti az emésztés során fellépő díszkomfort érzetet.
• Segít a hasmenés, túlzott gázképződés és puffadás esetén.
• Csökkenti az antibiotikum használatakor fellépő hasmenéses tüneteket. 

Minden adag külön csomagolt, ezért rendkívül könnyű használni. Belekeverhetjük a gyermekünk reggeli vizébe, vagy joghurtjába. Emellett nagyon kellemes íze van. Így emiatt sem kell aggódnunk. 

Előfordulhat, hogy a gyermek, székrekedéssel küzd. Ez a probiotikum ilyenkor is nagyon hatásos segítség lehet valamilyen rostdús étellel kiegészítve, esetleg a Ningxia Red használata mellet, mely egy rostdús vitamin keverék..