Rose

2021.01.01

A rózsa olajat a rózsa szirmaiból készítik, lepárlással. a Rose illóolaj az egyik legdrágább olajnak számít. erős illata miatt elég belőle keveset használni. A rózsa olajat sokszor hasznosítják a kozmetikai iparban, haj- és bőrápolásban, mivel rendkívüli hatással van a szervezetre. Gyulladáscsillapító, fertőtlenítő és vírusölő hatású és ezen kívül még számos jótékony tulajdonsággal bír ez a páratlan olaj. 

A Rose olaj gyógyító hatásai:

1. Pszichológiai hatás: Pozitívan hat a pszichére, az aromájának köszönhetően. Az illatán keresztül harmonizál, serkenti a szinapszisokat.

2. Pozitívan hat a testre: Természetes gyógyír a görcsök enyhítésére, a sebgyógyításra, valamint antiszeptikus, gyulladáscsökkentő hatású.

3. Gyulladások kezelésére: Gyakori természetes megoldás, többek között a fertőző és fájdalmas kötőhártya gyulladás esetében.

4. Bőrproblémákra: Táplálja, hidratálja a bőrt. Enyhíti a viszketést, kiszáradást, a bőr pedig regenerálódhat és újjáépítheti a természetes védelmét.

5. Feszültség enyhítésére: Pihentető hatása jól ismert. Nem csupán a feszültséget enyhíti, hanem a görcsöket is. Cseppents belőle növényi olajhoz,így készíts masszázsolajat.

6. Emésztési problémákra: A rózsa olaj rendszeres használata stabil, működő emésztést eredményez. Megakadályozza a fájdalmas görcsöket és elősegíti az emésztést.

7. Stimulálja a nemi vágyat: Belélegezve növeli a szexuális vágyat és megelégedettséget a férfiak és nők körében.

8. Testápolás: Éterikus, könnyű állagának köszönhetően képes behatolni a mélyebb bőrrétegekbe,és még intenzívebben ápolja, regenerálja mint a zsíros olajok.

9. Fogfájdalom: Fájdalom csillapító hatású a Rose olaj. Nemcsak fejfájásra, hanem fogfájdalom esetében is hasznos. Mivel erős gyulladáscsökkentő, ínygyulladás esetében is használható.