Sage

2021.01.08

Az orvosi zsálya a mentafélék családjába tartozik. Aromája erős, átható és földes, édeskés és kámforos illatjegyekkel. Ez gyógynövényből készült esszencia számos probléma kezelésében jótékony hatást nyújt.

1. Antioxidáns: mint a neve is sugallja, a szervezetben lévő oxidánsok vagy szabad gyökök ellen hatnak, amelyek az öregedés fő okai. Ezek az antioxidánsok lelassítják az öregedést és megakadályozzák a ráncokat, a bőr és az izmok sérülését, a látási és hallási képességek csökkenését, az "agy hibás" működését, a memória elvetését és az idegrendszerei rendellenességeket. 

2. Gombaellenes olaj: képes gátolni a gombás fertőzéseket mind belsőleg, mind külsőleg, és enyhíti a gombás fertőzéseket, ezért a bőrápoló termékekben való alkalmazása népszerű az illóolaj használók körében.

3. Antibakteriális: Hasznos a baktériumok leküzdésében, mivel elpusztítja a baktériumokat, és gátolja azok növekedését. Ezt a tulajdonságát kihasználjuk a fül, orr, torok, szem, nem szervek, húgycső, belek, valamint a bőr és a sebek bakteriális fertőzéseinek gyógyítására is.

4. Gyulladásgátló: Csökkenti a bőr , a láz okozta gyulladásokat és megakadályozza a mérgező anyagok bejutását a véráramba, továbbá elősegíti a gyomor-és bélcsatorna megbetegedéseinek gyógyulását.

5. Görcsoldó: az orvosi zsálya a görcsökből adódó összes probléma kezelésére alkalmas, beleértve a gyomor, a mellkas és a belek görcsös fájdalmát, valamint a köhögést, és görcsös köhögést.

6. Máj és epe: a zsálya elősegíti az epe ürítését, elősegíti az emésztést, megnyugtatja a gyomrot és javítja az egész emésztőrendszer működését. semlegesíti a savakat a gyomorban és a véráramban, enyhítve ezzel a savasságot és az acidózist. Megkönnyíti a kiválasztást és elűzi a székrekedést azáltal, hogy elősegíti az emésztőnedvek kibocsátást, és mozgásra serkenti a bélizmokat.

7. A bőrre: hatása a zsályának a kozmetikumok világában előkelő helyre került. A foltok elleni krémek kulcsfontosságú összetevője. Az orvosi zsálya segít eltüntetni a hegek, a szülés utáni striák, valamint a himlő és sebek által visszamaradt foltokat. segít a hegek, vágások gyors gyógyulásában.

8. Hölgyek: Ez az olaj szabályozza  a menstruációs ciklust és segít enyhíteni a menopauza tüneteit. Hormonokat aktivál, ezáltal elősegíti a menstruációt, megkönnyebbülést hoz a fejfájás, émelygés, gyengeség, fáradtság, depresszió és más ezen napokhoz kapcsolódó tünetek enyhítésében.

9. Stimulál: serkenti az agyat, az idegrendszert, a májat, a lépet és a keringési és kiválasztási szerveket, aktiválva és optimalizálva azok működését.