Tangerine

2021.01.08

Kiváló relaxáló, kiegyensúlyozó hatású illóolaj. Imádni fogod az illatát. Édesen gyümölcsös, ugyanakkor fanyar citrusfélék héjára jellemző illat egy csipetnyi bájjal. Az öröm olajának is tartják. Felvidít, közben elősegíti az ellazulást. A mandarin a legbiztonságosabb illóolajok egyike, mely már csecsemőkortól, illetve a várandósság alatt is biztonsággal alkalmazható. Illóolaját a mandarin héjából nyerik ki. Altató, idegnyugtató hatása is közismert, de vigyázni kell a megfelelő mennyiségre, mert túladagolás esetén hatása visszájára fordul és éppen ellenkezőleg hat: stimuláló, élénkítő lesz.  

1. Fertőtlenítő hatás: Felveszi a harcot a vírusos és bakteriális fertőzésekkel, amelyek nagymértékben érintik a bőrt. Az olaj használatával segíthető a sebek gyógyulása, és megakadályozható, hogy a kórokozók felgyűljenek a sebekben.

2. Görcsoldó: Gyomorgörcs, bélgörcs, menstruációs görcs vagy izomgörcsök sokaknál gyakori problémát okoznak. A görcsök kezeléséhez használjon mandarin olajat, ennek használata ugyanis nem jár mellékhatásokkal.

3. Vérkeringés serkentő: megtisztítja a vért, emellett eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. Az olaj használatával serkentheti a vérkeringést, szebbé teszi a bőrt, segíti a sejtek regenerációját.

4. Ragyogó bőr: A mandarin olajjal számtalan bőrprobléma megszüntethető, a bőr pedig ragyogó lesz tőle. Az olaj segíti a sejtek regenerációját és megszabadít az elhalt hámsejtektől is. Ezen kívül felveszi a harcot a pattanásokkal, mitesszerekkel és hasonló problémákkal.

5. Serkenti az emésztést: A jellegzetes és citrusos aroma ugyanis hatékonyan segíti az emberi szervezet emésztését. Az olajjal szabályozható a májban az epe kiválasztása, valamint optimalizálható a szerv működése is.

6. Természetes nyugtató: Az olaj természetes és biztonságosan használható nyugtatószer. Kis mennyiségekben való használatával ideális a feszült idegek ellazításához. Az olajjal illatosíthatja a szobát, így a nyugtató aroma mindenhol érezhető lesz majd. Más illóolajokkal együtt a fürdővízbe keverhető, ezáltal enyhíti az idegi feszültséget.

7. Tele vitaminnal: A mandarin tele van C-vitaminnal, amely létfontosságú szerepet játszik számos szerv működésében. Az olaj azért is ideális anyag, mert felveszi a harcot a különböző fertőzésekkel és erősíti az immunrendszert.