Tesószeretet

2020.07.23

Számomra sajnos nem adatott meg, hogy legen testvérem, pedig nagyon szerettem volna. A szüleimnek is van testvére és a körülöttem levők is nagyon jó kapcsolatot ápoltak a testvéreikkel. Mindig is szerettem volna, ha Bibinek lesz egy kistesója. Amikor kiderült, hogy érkezik azonnal elmondtuk neki és nagyon jól fogadta. Sokat kérdezgetett arról, hogy milyen lesz, ha megszületik, minden héten elmeséltük, hogy most éppen hogyan fejlődik a pocakban a kicsi. Az ultrahangokra is mindig elkísért amikor csak lehetett. Esténként kente a pocakom, majd mesélt neki arról, hogy milyen jókat fognak játszani. Amikor a kicsinek vásároltunk, mindig kikértük a véleményét, sőt , ő választhatta ki a kis jövevény berendezési tárgyait, ruhácskát, babakocsiját.
Amikor Bogi megszületett és Bíborka nagytesóvá lett hatalmas volt az öröm. Hazavittük és ott sürgölődött körülöttem és a kicsi körül, várta, hogy segíthessen valamiben. Minden este szórakoztatta fürdés közben, előkészítette a ruhácskáit. Egy hétig nem ment óvodába, hogy összeszokjanak. Egy pillanatig nem volt féltékeny, pedig tartottunk tőle az 5 év korkülönbség miatt. 

A mai napig védelmezi Bibi a kicsit. A kicsi pedig viszonozza azt a sok-sok szeretetet amit kapott eddig is a nővérétől. Bogi sokszor szomorkodik, ha Bíborka nincs itthon. Amikor pedig haza érkezik, nagy az öröm, ölelések, puszik röpködnek percekig. Persze vannak összezördülések, de azt gondolom az lenne furcsa, ha nem volna köztük soha nézeteltérés.

Csak remélhetem, hogy mindig ilyen összhang lesz köztük és, ha már mi nem leszünk, ők akkor is számíthatnak egymásra. Mindig itt lesznek egymásnak, számíthatnak egymásra. Ha rájuk nézek, boldogság és büszkeség fog el, mert én lehetek ennek a két csodálatos tüneménynek az édesanyja.