Vetiver

2021.01.08

A vetiverfű rokona az indiai citromfűnek és citronellának. A vetiverfű közel 3 méter magasra nő, levelei keskenyek, gyökérzete vékony hosszú. 50 kg gyökérből 1 kg illóolajat nyernek. illata földes, fás és füstös, kissé édes. Rendkívül pihentető, földelő helyreállító illóolaj, jól használható érzelmi és szellemi kiegyensúlyozásra

1. Nyugalom: Az idegrendszerre gyakorolt hatása miatt a nyugalom olajának hívják. Ideális az érzelmek kiegyensúlyozására és stabilizálására, valamint a nyugtalanság, izgatottság és túlérzékenység kezelésére. Erősítően hat az elmére.

2. Menopauza és PMS: Erősíti a kötőszövetet, hozzájárul az immunrendszer fellendítéséhez és érzelmi egyensúlyba hoz. Ezek a tulajdonságai teszik a Vetiver olajat ideálissá a menopauza és a PMS időszakában.

3. Gyermekek: nagyszerűen használható gyermekek számára, akiknél előnyös lehet egy kis relaxáció az elalvás elősegítésében.

4. Pattanások: Egyensúlyba hozza a faggyúmirigyeket, hatékonyan kezeli a pattanásokat.

5. Bőrápolás: Jótékonyan hat a bőrre. Visszaállítja a bőr nedvességtartalmát, ezért előnyös az érett, fáradt színtelen rugalmatlan bőrre. Segít a ráncok és a striák leküzdésében, de használhatjuk sebgyógyulás felgyorsítására is.

6. Érzelmek: Jótékonyan hat a stresszre, depresszióra, az idegi kimerültségre, a krónikus fáradtságra, szorongásra és az álmatlanságra. Segíti a harag, a hisztéria és az ingerlékenység eloszlatását.

7. Alkalmazhatjuk: 
+ADD ( figyelemhiányos zavar)esetén
+ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) esetén
+Tanulási nehézséggel küzdő gyermek esetében
+Figyelem fenntartási nehézségek esetén
+Autizmus esetén
+Poszttraumás stressz esetén
+Depresszió, szülés utáni depresszió esetén
+Szorongás, álmatlanság esetén
Anorexia esetén