Ylang Ylang

2020.08.18

A Cananga odorata egy fa, amely egyes esőerdőkben található, melynek friss virágaiból vízgőz desztillációval nyerik ki a hasznos hatóanyagokat. Többek között egyes ázsiai és dél-csendes-óceáni szigeteken, mint Indonézia, Fülöp-szigetek, Java, Szumátra, Comoro és Polinézia területén őshonos ez a növény.

Az Ylang Ylang olajat édeskés, virágos, fűszeres és érzéki illata miatt gyakran használják illatosítókba, parfümökbe. De aromaterápiás hatása sem utolsó.

Bőr ápolás:

- Használhatjuk sebkezelésre, erős fertőtlenítő hatása miatt. Egy kis bázisolajjal felületi sebekre is felvihető, megakadályozza a felülfertőződést mert védi a vírusoktól, baktériumoktól, gombáktól. 
-Szabályozza a faggyútermelődést, ezáltal kiegyensúlyozza a zsíros és száraz bőr közti egyenetlenséget.
-Használható hajápolásban is, hajhullás ellen.

Pszichés hatások:
-Afrodiziákum hatása fokozza az érzékiséget, felszabadítja a szexualitást. Indonéziában  friss házasok nászágyát ezzel a virággal borítják...

-Diffuzorba csepegtetve segít relaxálni, oldja a stresszt, enyhíti a szorongást, ellazítja az idegrendszert. A görcsös megfelelni akarásból a könnyedség, és a létezés örömteli megéléséhez vezet. Antidepresszáns hatása is abból fakad, hogy feloldja azokat az érzelmi struktúrákat, melyek szigorú kontroll alatt tartják. Mert könnyeden élni csak az tud, aki visszatalál az önfeledt, játékos létezéshez, a nehézségek ellenére. A feladatok és a napirend által diktált szigorú ritmus mellett is. Az ylang ylang csodálatosan oldja az érzelmi és mentális merevséget, és ezzel együtt magabiztosságot és önbizalmat ad.

Az ylang ylang illóolaja különösen ajánlott azoknak a nőknek, akik túlságosan zárkózottak, és nehézséget jelent számukra a kapcsolatteremtés. Azoknak is fontos illóolaj, akik elveszítették az önbizalmukat, és nem engedik meg maguknak, hogy szabadon, bátran megéljék a nőiességüket. 

Szenvedély, bátorság, játékosság, vidámság és lendület: ez az ylang ylang.